Khidmat Sosial Perkampungan Orang Asli | CAMERON HIGHLANDS

Assalamualaikum and good morning peeps!

It's good to be back again, writing in this old blog. 

Entry kali ini adalah merupakan entry "throwback" kepada topik seperti tertera kat tajuk kat atas tu. 
Khidmat Sosial Perkampungan Orang Asli ini merupakan program anjuran Kelab Penyayang UMT, iaitu satu-satunya kelab kesukarelawan di UMT. Program ini telah dijalankan dengan jayanya pada bulan APRIL yang lepas (kalau tak silap) selama tiga hari dua malam bertempat di Perkampungn Orang Asli Kampung Leryar, Cameron Highlands, Pahang Darul Makmur. 

Program ini telah disertai oleh seramai 80 orang pelajar UMT. Nak cerita panjang tapi lupa dah jalan-jalan cerita dia. Cuma nak bagitahu yang pengalaman pegi Kampung Leryar ni memang takkan dapat kat mana-mana. Pengalaman kena kejar ngan budak-budak kat sana yang sangat-sangat superduper triple double double hyperaktif! First day sampai kat sana memang perasaan nak balik berkobar-kobar. Hari kedua pun macam tu jugak. Hari last kat sana kurang dah sikit perasaan tak sabar nak balik sebab diorang dah behave sikit berbanding hari pertama kitorang sampai. 

Kampung Leryar ni terletak di seberang jalan utama menuju ke Cameron Highlands. dikelilingi bukit bukau menghijau tambah lagi ianya terletak di Tanah Tinggi Cameron. duduk sana memang tak berpeluh. walau matahari terik. sebabnya udara kat sana nyaman. 

yang duduk tu warga kampung cilik





hari pertama sampai. gigih daki bukit

katanya ada air terjun disebalik jalan, jadi gigihla kami mendaki bukit

kawasan kampung dari atas jalan

bangun pagi air sejuk nak mampos mulut keluar asap


yang ni bukan kampung orang asli okay, ini ladang teh Bharat


gambar copy dari Facebook Page Kelab Penyayang UMT

Group Strawberry




Comments

Popular posts from this blog

New Life in Kolej MARA Kulim

UMT | DIPLOMA IN FISHERIES | SEMUA TENTANG PERIKANAN

Cerpen : Air Yang Dicincang Takkan Putus