Semester Two Is Going To The End Soon

Assalamualaikum
Hi peeps!

How's your day today? 
How's your third day of Ramadhan?
Feeling good? Yeah Alhamdulillah

I just passed my second paper yesterday for final exam. Another five papers are awaiting. 

slip exam. takdak ni takleh masuk dewan tauu

Cuma nak bagitau semester dua ni tough sikit. Banyak subjek kena ambik. Boleh je nak taknak ambik banyak tapi lebih afdal sekiranya kita ikut apa yang dah diaturkan. 

Semester dua sedikit busy sebab banyak assignment nak kena buat. yelah kann. subjek pun dah banyak. Jam kredit pun hampir sampai limit dah.  

Adik-adik sekalian, jangan terlalu gembira bila suatu sem tu ada banyak field trip. Best tu memang la best. Best time kat tempat kejadian je. Bila balik kampus OMAIGOSHH banyaknyaaaa report nak kena hadap, 

Aku lebih prefer masuk lab tiap minggu buat lab report daripada buat field trip report.
Sebabnya field trip report ni leceh sikit. Itu bagi aku la. Bagi korang maybe field trip report lebih best untuk dihadap. 

Sebenarnya aku dah hilang idea nak taip apa. Tadi sebelum berbuka bukan main
banyak benda nak cerita nak taip. Tup-tup lepaih perut kenyang zapppp hilang habis semua idea. 
Nak share beberapa keping gambar sepanjang semester dua ni. Taknak letak caption nak sebab elaborate setiap gambar tu. well, every pictures has their own story..




2 semester bersama mereka. Semoga berkekalan hingga ke semester terakhir. 
Sem depan insyaAllah jadi housemate




Trip Kelab Penyayang UMT ke kampung orang asli kat Cameron Highland.
Orang asli sekarang bukan lagi orang asli zaman dahulu kala.
Lagu indon mereka boleh hafal siap dengan tarian lagi. Dan Kampung Leryar
sangat sejuk. tak kira pagi petang siang malam. Kalo pepagi buta boleh fefeeling overseas sebab asap keluar dari mulut.



Field trip Kenyir. A part of Fisheries 1st Year family. Ni time petang dah nak maghrib dah 
jeti Pengkalan Gawi. Lagi satu houseboat masih tercari-cari arah tuju sebab takde ruang nak parking.
And aku salah sorang ahli bot takde arah tuju tu. Harap sem depan depan-depan ada lagi trip macam ni sebab faedah dia salah satu boleh eratkan silaturrahim selain opkos la dapat ilmu.



Trip kedua semester dua. Ni trip pegi test pukat kat Setiu Wetland.
Thanks gais sebab bersatu hati tenaga dalam meenyiapkan pukat tunda ni.
Ni pengalaman berharga untuk pelajar perikanan macam kita. Semoga ilmu jahit pukat ni
berkekalan hingga ke akhirnya. 



Ni time dinner Ficos, kelab khas untuk pelajar perikanan UMT. 
Aku takleh join sebab ada family member meninggal. macam best je dinner ni sebab buat kat rooftop Hotel Prinzpark


Salah satu kelas kegemaran aku----> Pengurusan Makanan Halal. Last class with the cool lecturer. 
cer cari yang mana satu pensyarah kami. 


Salah satu tempat best untuk lepak dan makan-makan. Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang.
My study week is well-spent in Klang (jd babysitter)


View dari tepi bilik kuliah BK4-04. Laut tu buatkan hati rasa tenang dan damai




best part ever in semester 2!!

small reunion G-class Kolej MARA Kulim. lepasni mungkin jarang dah dapat
jumpa macam ni lepak-lepak kat pantai sebab masing-masing dah tak stay hostel


my besties. not include Halim. sorang lagi bestie tengah MC time ni. 

Semoga lebih banyak kenangan kan tercipta di semester depan. 







Comments

Popular posts from this blog

New Life in Kolej MARA Kulim

UMT | DIPLOMA IN FISHERIES | SEMUA TENTANG PERIKANAN

Cerpen : Air Yang Dicincang Takkan Putus